Noutati

Vienna Classic Christmas - Duminica, 9 decembrie, ora 19.30, Sala Palatului

29 noiembrie 2012

Distinsul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna revine, pentru al patrulea an consecutiv, in Romania. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

In acest an, Strauss Festival Orchestra va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, care incepe pe 7 decembrie si se incheie pe 21 decembrie. In Bucuresti, concertul va avea loc duminica, 9 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, despre care Revista “Gramophone” scrie: “Guth este cu siguranta artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre”. Avand un ansamblu de muzicieni desavarsiti, Orchestra Strauss Festival isi mentine la cele mai inalte cote artistice pozitia de suprematie intre numeroasele ansambluri de acelasi gen. Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.

In acest an, ne vom bucura de un invitat special in concertul Vienna Classic Christmas: soprana Irina Iordachescu. Descendenta a dinastiei lirice Iordachescu, soprana este recunoscuta pe plan national si international pentru calitatile vocale si interpretative remarcabile. “De la Callas nu am mai auzit o astfel de voce, o astfel de interpretare! (...) Soprana are un glas special, lucrat, dar lucrul s-a facut pe un suport deja existent, pentru ca Irina are ceva in interior, se simte la momentele cheie: nuante fine, un gen de puritate a cantului cum rar intalnesti, mai ales in aceste vremuri”. (Mihaela Dordea - Cronica la spectacolul "La Traviata" de G.Verdi, pe scena Operei Nationale Bucuresti)

Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss (Johann tatal si fiul, dar si Josef si Eduard Strauss), precum si cu lucrari ale altor compozitori vienezi. Acuratetea interpretarii, sunetele frumoase si pure, prospetimea si spiritul festiv care anima muzica lui Strauss ating in sufletul publicului cele mai adanci resurse expresive de la sentimental, la jovial.

Strauss Festival Orchestra te va face sa iti doresti sa te ridici si sa valsezi, purtandu-te intr-o calatorie imaginara in lumea fastuoasa a balurilor imperiale. Asigura-te ca vei trai o seara magica, de neuitat!

Vienna Classic Christmas – Traieste un Craciun de poveste! Duminica, 9 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.